Att se verkligheten som den är - att acceptera

mindfulness Mar 26, 2021

"Acceptans är en persons godkännande av att uppleva en situation, att följa en process eller att vara i ett tillstånd utan att försöka ändra det, protestera eller avsluta det."

Acceptance - en av de sju mindfulnessattityderna.

I tisdags när det var dags för mig att hålla i föreläsningen "Färre konflikter - mer tålamod", fick jag träna på det jag själv undervisar om (SOAS), att stanna upp och inte bara reagera.

Jag hade varit uppkopplad och redo 45 minuter före start. Allt började bra. Men när ca 8 minuter gått hördes blubb blupp. Och skärmen blev svart frånsett en pil som snurrade.

Jag satt i en studio som har vana av livesändningar så avbrottet kom oväntat, dessutom var det bara jag på plats i lokalen. Naturligtvis var första tanken Åh nej! Och min puls ökade i samma sekund som uppkopplingen försvann.

Men, så kunde jag lägga märke till känslan och istället för att direkt svara an på den, bli frustrerad och upprörd, kunde jag stanna upp och fokusera på det som faktiskt var hjälpsamt i stunden, att felsöka metodiskt. Jag lyckades sen koppla upp med hjälp av min mobil och vi kunde fortsätta. Men det tog några minuter. När jag var tillbaka blev jag glad och tacksam att alla deltagare stannat kvar. 

”Man ska dokumentera” sa min vän Marie efteråt. Hon som rusat till min undsättning, lämnat ett minikalas utomhus för att hjälpa mig. Soffkudden med citat om ”Stressfri zon” kom väl tillpass.

Att acceptera och se verkligheten som den är - det hjälper oss inte minst i stressade och pressade situationer.

Nästa inlägg kommer att handla om en av de andra mindfulness attityderna - Tålamod. 

Close

50% Complete

Välkommen!

Fyll i dina uppgifter här så får du strax ett mail från mig där du bekräftar dem.
(Se efter i skräpposten eller om du har en uppdelad inkorg, i Kampanjer eller Socialt.)