Malin Söderberg

En målinriktad ledare med sinne för affärer och med hjärta för människor, som vill bidra till hälsa, lönsamhet och utveckling.


Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och det samspel vi har med varandra. Arbetade med ledarskap och affärsutveckling under drygt 20 år i en stor mediekoncern. Men sen klassiskt mitt i livet sadlade jag om, vidareutbildade mig och idag driver jag Söderberg Coaching AB.

Jag är en djurälskande pälsdjursallergiker som är grym på rövarspråket. Mamma till två killar 5 och 19 år gamla. Frågar du dem, ”Vad är det bästa din mamma vet” så svarar de båda ”att hålla mig i handen.”

Min man och jag bor med familjen i Kämpinge i Skåne, söder om Malmö.

 

Ledarskap & entreprenörskap


Jag är driven, lösningsorienterad och gillar att arbeta med och i förändring. Tycker om att utvecklas, lära mig nytt, föra kunskap vidare, stötta och coacha. 

När jag närmade mig 20 år inom Bonnierkoncernen, där jag fått utvecklas, vara med och påverka i olika ledande och affärsutvecklande roller, i en tid av transformation, då kände jag att det var dags att göra något annat. Så jag sa upp mig och pekade ut min nya riktning.

Medveten närvaro och ett coachande, relationistiskt förhållningssätt


Jag arbetade därefter ett par år som verksamhetsledare på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Åren gav mig mycket, dels fick jag möjlighet att ta ett helhetsgrepp och ansvara för den digitala omställningen som behövde genomföras kopplat till utbildningar och kurser men även på det personliga planet var det lärorikt. Jag är precis lika driven och framåtlutad som tidigare men jag blir inte lika lätt distraherad, jag har stärkt min kreativitet och mitt tålamod och jag fattar fler medvetna beslut, eftersom jag hinner stanna upp och tänka efter i större utsträckning innan jag agerar.

Genom att öka medvetenheten om hur vi själva fungerar; våra stressorer, kroppens stressrespons, vårt behov av återhämtning och sömn så stärks vår förmåga att välja hur vi vill agera i större utsträckning.

Detta hjälper oss att sätta gränser, lyssna på kroppen, inte blunda, tränga bort eller springa på. Detta är viktigt, inte minst för många kvinnor och mammor idag. En färsk rapport visar att 4 av 5 som drabbas av utmattning är kvinnor. 

Kunskap om medveten närvaro, ett coachande förhållningssätt och värdet av en relationistisk syn på livet ger mig trygghet i arbetet jag gör.

Att leda sig själv och andra

I grund och botten bygger ledarskap - för en familj, en organisation eller som boss i det egna livet - på samma sak. Bli sedd, bli lyssnad på och tagen på allvar.

Eller hur? När vi upplever detta, hanterar vi motgångar och förändringar lättare. Vi får en bättre dialog med våra barn och stärker deras självkänsla och integritet. Bygger varmare arbetsklimat på arbetsplatsen, blir mer kreativa och produktiva. Framförallt så tar vi ansvar för vårt eget mående. 

Hur mycket tränar du på detta? Lyssnar - inåt, ser dig själv? Tar du kroppens signaler på allvar? Är du närvarande och njuter av de små ögonblicken? Eller rusar du på i ett rasande tempo och försöker lösa allt? 

När vi mår bra och känner oss trygga då får vi energi och kraft att vara närvarande och inlyssnande. Detta ger oss robusta, stabila barn och medarbetare som är och blir trygga och starka i sin självkänsla och integritet. Vi behöver trygga barn och vuxna i vårt samhälle idag. 

Som vuxen vet jag betydelsen av att växa upp i en familj med vuxna som sett, lyssnat och tagit mig på allvar. I kombination med min egen erfarenhet av att vara mamma, extra mamma, av att skiljas och flytta ihop, småbarnsår och tonårsutmaningar, livets upp och nedförsbackar. Detta samlat med yrkeserfarenhet och utbildningar gör att jag brinner för föräldraledarskap, barn och familjer. 

Jag vill vara tydlig med att, även om jag pratar om föräldrar, skriver mamma och pappa, så inkluderar jag i detta alla, stjärnfamiljer, extrapappor, bonusföräldrar, partners, ja kort sagt alla vuxna i barnens liv som vill och önskar vara närvarande, inlyssnande och autentiska.

Vi behöver inte perfekta människor i våra liv, vi behöver människor som är intresserade av att lära känna oss så bra som möjligt. Jag vill hjälpa till att lyfta bort känslan av otillräcklighet som ofta ligger som en blöt filt över vardagen - så att vi kan må och prestera på topp. 

Intresserad av föräldraskap, ledarskap & mindfulness?

Fyll i dina uppgifter så får du mitt inspirationsbrev med råd, tips och en och annan reflektion. 

 

Utbildning & erfarenhet

  • EMCC* certifierad Business- & ledarskapscoach -  Schill coaching AB Göteborg
  • EMCC* certifierad  Föräldra- & familjecoach - Family-Lab.se Göteborg
  • Conscious Parenting Mastery diploma - Dr Shefali Tsabary - Mindvalley
  • Certifierad "Stark genom klimakteriecoach" - Monika Björn Sleeping Bear AB   
  • Första Hjälpen till psykisk hälsa MHFA -  NASP Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa vid Karolinska Institutet - Ekfelt Management AB
  • Diplomerad Steg 1 & 2 Mindfulnessinstruktör. Mindfulnesscenter AB
  • Diplomerad Barnyogaledare - Barnyoga.se 
  • Pol Mag (Magister i statsvetenskap) - Lunds universitet
  • Fil Kand (Kandidat i Företagsekonomi) - Lunds universitet
  • Drygt 20 års erfarenhet av ledarskap och utveckling inom Bonnierkoncernen.

*European Mentoring & Coaching Council