Jag heter Malin Söderberg


Som coach och utbildare bistår jag ledare, företag och organisationer att hitta sitt ledarskap – det närvarande och autentiska som får individer och organisationer att växa och må bra.

Arbetar för en nerstressad vardag och arbetsmiljö som ökar kreativitet, närvaro och produktivitet och minskar reaktivitet och upplevd stress. 

Jag hjälper föräldrar att hitta sin inneboende trygghet och familjer att kommunicera och förstå varandra bättre.

 Jag är en djurälskande pälsdjursallergiker som är grym på rövarspråket. Mamma till två killar 5 och 19 år gamla. Frågar du dem, ”Vad är det bästa din mamma vet” så svarar de båda ”att hålla mig i handen.”

Jag är ofta närvarande i nuet - tar in de små stunderna i livet - ögonblicken. De ger mig guldkant på tillvaron. Min man och jag bor med familjen i Kämpinge i Skåne, söder om Malmö.

Att vara förälder och vuxen i en familj

I grund och botten bygger ledarskap - för en familj, en organisation eller som boss i det egna livet - på samma sak. Bli sedd, bli lyssnad på och tagen på allvar.

Eller hur? När vi upplever detta, hanterar vi motgångar och förändringar lättare. Vi får en bättre dialog med våra barn och stärker deras självkänsla och integritet. Bygger varmare arbetsklimat på arbetsplatsen, blir mer kreativa och produktiva. Framförallt så tar vi ansvar för vårt eget mående. 

Hur mycket tränar du på detta? Lyssnar - inåt, ser dig själv? Tar du kroppens signaler på allvar? Är du närvarande och njuter av de små ögonblicken? Eller rusar du på i ett rasande tempo och försöker lösa allt? 

När vi föräldrar och vuxna mår bra och känner oss trygga då får vi energi och kraft att vara närvarande och inlyssnande. Detta ger oss robusta, stabila barn som är trygga och starka i sin självkänsla och sin integritet. Vi behöver trygga barn och trygga vuxna i vårt samhälle idag. 

Som vuxen vet jag betydelsen av att växa upp i en familj med vuxna som sett, lyssnat och tagit mig på allvar. I kombination med min egen erfarenhet av att vara mamma, extra mamma, av att skiljas och flytta ihop, småbarnsår och tonårsutmaningar, livets upp och nedförsbackar. Detta samlat med yrkeserfarenhet och utbildningar gör att jag brinner för föräldraledarskap, barn och familjer. 

Jag vill vara tydlig med att, även om jag pratar om föräldrar, skriver mamma och pappa, så inkluderar jag i detta alla, stjärnfamiljer, extrapappor, bonusföräldrar, partners, ja kort sagt alla vuxna i barnens liv som vill och önskar vara närvarande, inlyssnande och autentiska.

Ett barn behöver inte perfekta vuxna i sitt liv, de behöver vuxna som är intresserade av att lära känna barnet så bra som möjligt. Jag vill hjälpa till att lyfta bort känslan av otillräcklighet som ofta ligger som en blöt filt över vardagen för föräldrar. 

Ledarskap & entreprenörskap

Jag är driven, lösningsorienterad och tycker om att arbeta med förändring. Tycker om att utvecklas, lära mig nytt, föra kunskap vidare, stötta och coacha.

När jag närmade mig 20 år inom Bonnierkoncernen, där jag fått utvecklas, vara med och påverka i olika ledande och affärsutvecklande roller, i en tid av transformation, då kände jag att det var dags att göra något annat. Så jag sa upp mig och pekade ut min nya riktning. 

Medveten närvaro och ett coachande, relationistiskt förhållningssätt

Jag arbetade sen som verksamhetsledare på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Mindfulness betyder medveten närvaro. Genom att öka medvetenheten om hur vi själva fungerar; våra stressorer, kroppens stressrespons, vårt behov av återhämtning och sömn så stärks vår förmåga att välja hur vi vill agera i större utsträckning.

Hjälper oss att sätta gränser, lär oss lyssna på kroppen, inte blunda, tränga bort eller springa på. Detta är viktigt, inte minst för många kvinnor och mammor idag. En färsk rapport visar att 4 av 5 som drabbas av utmattning är kvinnor. 

Jag är utbildad och diplomerad steg 2 instruktör i mindfulness samt certifierad föräldra- och familjecoach via Familylab.se och certifierad Verksamhets- och ledarskapscoach via Schill coaching AB. Kunskap om medveten närvaro, ett coachande förhållningssätt och Jesper Juuls relationistiska syn ger mig trygghet i arbetet framåt. 

Intresserad av föräldraskap, ledarskap & mindfulness?

Fyll i dina uppgifter så får du mitt inspirationsbrev med råd, tips och en och annan reflektion. 

 

Utbildning & erfarenhet

  • EMCC* certifierad Business- & ledarskapscoach -  Schill coaching AB Göteborg
  • EMCC* certifierad  Föräldra- & familjecoach - Family-Lab.se Göteborg
  • Conscious Parenting Mastery diploma - Dr Shefali Tsabary - Mindvalley
  • Certifierad "Stark genom klimakteriecoach" - Monika Björn Sleeping Bear AB   
  • Första Hjälpen till psykisk hälsa MHFA -  NASP Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa vid Karolinska Institutet - Ekfelt Management AB
  • Diplomerad Steg 1 & 2 Mindfulnessinstruktör. Mindfulnesscenter AB
  • Pol Mag (Magister i statsvetenskap) - Lunds universitet
  • Fil Kand (Kandidat i Företagsekonomi) - Lunds universitet
  • Drygt 20 års erfarenhet av ledarskap och utveckling inom Bonnierkoncernen.

*European Mentoring & Coaching Council