Certifierad coach Malin Söderberg

 

Med mer än två decenniers erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling och försäljning inom Bonnierkoncernen, i en tid av transformation, har jag en djupgående förmåga att snabbt förstå verksamheter, utmaningar och affärsmöjligheterSen några år tillbaka driver jag Söderberg Coaching AB, där jag coachar, utbildar och föreläser. Arbetar bl a på uppdrag av företag, kommuner, regioner och organisationer – när de vill satsa på både medarbetare och resultat. Men lika ofta coachar jag entreprenörer & soloprenörer. 

I grund och botten bygger ledarskap - för en familj, en organisation eller som boss i det egna livet - på samma sak. Bli sedd, bli lyssnad på och tagen på allvar. Eller hur? När vi upplever detta, hanterar vi motgångar och förändringar lättare. Vi får en bättre dialog med våra barn och stärker deras självkänsla och integritet. Bygger varmare arbetsklimat på arbetsplatsen, blir mer kreativa och produktiva. Framförallt så tar vi ansvar för vårt eget mående. 

En tidigare chef presenterade mig som “En målinriktad ledare med sinne för affärer och med hjärta för människor.” Och just denna kombination är mitt signum. 


Jag är också mamma till två killar 
Henry född -17 och Gustav som är 03:a. Min man, Håkan och jag bor med familjen i Kämpinge söder om Malmö. Jag är också en djurälskande pälsdjurs-allergiker som är grym på rövarspråket.😊

Medveten närvaro och ett coachande, relationistiskt förhållningssätt

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och det samspel vi har med varandra. Inom en stor koncern finns det alltid nya uppdrag, utmaningar och projekt - en av anledningarna till att jag stannade där så länge. Men sen sådär mitt i livet, kände jag att det var dags att lyfta bort glastaket, utveckla fler egenskaper och bredda min kompetens. Jag sa upp mig och sadlade om.

Det blev ett par år som Verksamhetschef på Mindfulnesscenter - Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Där jag bla ansvarade för den digitala omställningen för kurser & utbildningar. 

Även på det personliga planet var det lärorikt. Jag är precis lika driven och framåtlutad som tidigare men jag blir inte lika lätt stressad, reaktiv och distraherad. 

Jag har stärkt min kreativitet, mitt tålamod och jag fattar fler medvetna beslut. Positivt för mig, min familj och mitt företag. 

 

Självledarskap - när vi mår bra då gör vi bra

Min egen erfarenhet av att vara mamma, extra mamma - av att skiljas och flytta ihop, småbarnsår och tonårsutmaningar, livets upp och nedförsbackar är värdefull. Kombinerat med yrkeserfarenhet och utbildningar har jag skapat förutsättning för mig att arbeta ledarskap över hela spektrat från självledarskap till föräldraledarskap och ledarskap i företag och organisationer. 

Jag vet hur det känns att vara frustrerad, förtvivlad, kraftlös och uppgiven. Med känslan att man provat allt, att man borde kunna bättre. Men jag har ett tydligt upplägg - ett recept som fungerar som min kompass i vardagen. När jag utmanas och tålamodet tryter - det gör det även för mig ibland - då vet jag ofta vad jag behöver göra. 

 

När vi vuxna mår bra och känner oss trygga i oss själva får vi energi och kraft att vara närvarande och inlyssnande. Detta ger oss robusta, stabila barn som är trygga och starka i sin självkänsla och integritet. Vi behöver trygga och robusta barn och vuxna i vårt samhälle idag. 

Utbildning & erfarenhet

  • Certifierad Business- & ledarskapscoach -  Schill coaching AB Göteborg
  • Certifierad  Föräldra- & familjecoach - Family-Lab.se Göteborg
  • Conscious Parenting Mastery diploma - Dr Shefali Tsabary - Mindvalley
  • Certifierad "Stark genom klimakteriecoach" steg 2 - Monika Björn Sleeping Bear AB   
  • Första Hjälpen till psykisk hälsa MHFA -  NASP Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa vid Karolinska Institutet - Ekfelt Management AB
  • Diplomerad Steg 1 & 2 Mindfulnessinstruktör. Mindfulnesscenter AB
  • Diplomerad Barnyogaledare - Barnyoga.se 
  • Pol Mag (Magister i statsvetenskap) - Lunds universitet
  • Fil Kand (Kandidat i Företagsekonomi) - Lunds universitet
  • Drygt 20 års erfarenhet av ledarskap och utveckling inom Bonnierkoncernen.