Jag heter Malin Söderberg


Som coach och utbildare hjälper jag föräldrar att hitta sin inneboende trygghet och familjer att kommunicera och förstå varandra bättre. Jag bistår ledare, företag och organisationer att hitta sitt ledarskap – det närvarande och autentiska. Ett ledarskap som får individer och organisationer att växa och må bra. 

Jag är en djurälskande pälsdjursallergiker som är grym på rövarspråket. Mamma till två killar 4 och 18 år gamla. Frågar du dem, ”Vad är det bästa din mamma vet” så svarar de i kanon ”att hålla mig i handen.” Jag är medveten om de små stunderna i livet – ögonblicken, de ger en guldkant på den gråaste höstdag. Min man och jag bor med familjen i Kämpinge i Skåne, söder om Malmö.

 Att vara förälder

Som vuxen vet jag betydelsen av att växa upp i en familj med vuxna som sett, lyssnat och tagit mig på allvar. I kombination med min egen erfarenhet av att vara mamma, extra mamma, av att skiljas och flytta ihop, småbarnsår och tonårsutmaningar, livets upp och nedförsbackar. Detta samlat med yrkeserfarenhet och utbildningar gör att jag brinner för föräldrar och familjer. Att lyfta bort känslan av otillräcklighet som ofta ligger som en blöt filt över vardagen för oss föräldrar. Du skall kunna leva ditt liv fullt ut.

I grund och botten bygger ledarskap - för en familj, en organisation eller som boss i det egna livet - på samma sak. Bli sedd, bli lyssnad på och tagen på allvar.

Eller hur? När vi upplever detta, hanterar vi motgångar och förändringar lättare. Vi får en bättre dialog med våra barn och stärker deras självkänsla och integritet. Bygger varmare arbetsklimat på arbetsplatsen, blir mer kreativa och produktiva. Framförallt så tar vi ansvar för vårt eget mående. 

Hur mycket tränar du på detta? Lyssnar - inåt, ser dig själv? Tar du kroppens signaler på allvar? Är du närvarande och njuter av de små ögonblicken? Eller rusar du på i ett rasande tempo och försöker lösa allt? 

När vi föräldrar mår bra och känner oss trygga i vårt föräldraskap då får vi energi och kraft att vara närvarande och inlyssnande. Detta ger oss robusta, stabila barn som är trygga och starka i sin självkänsla och sin integritet. Vi behöver trygga barn och trygga föräldrar i vårt samhälle idag. 

Jag vill vara tydlig med att, även om jag pratar om föräldrar, skriver mamma och pappa, så inkluderar jag i detta alla, stjärnfamiljer, extrapappor, bonusföräldrar, partners, ja kort sagt alla vuxna i barnens liv som vill och önskar vara närvarande, inlyssnande och autentiska.

Ett barn behöver inte perfekta vuxna i sitt liv, de behöver vuxna som är intresserade av att lära känna barnet så bra som möjligt.

Ledarskap

Jag är driven, lösningsorienterad och tycker om att arbeta med förändring. Tycker om att utvecklas, lära mig nytt, att föra kunskap vidare samt stötta och coacha.

När jag närmade mig 20 år inom Bonnierkoncernen, där jag fått utvecklas, vara med och påverka i olika ledande och affärsutvecklande roller, i en tid av transformation, då kände jag att det var dags att göra något annat. Men först ville vi så innerligt gärna utöka vår familj. Efter några år av längtan kom så äntligen Henry. Efter min föräldraledighet tog jag steget, sa upp mig och pekade ut min nya riktning. 

Mindfulness och föräldraskap 

Jag började arbeta som verksamhetsledare på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Mindfulness betyder medveten närvaro. Genom att öka medvetenheten om hur vi själva fungerar; våra stressorer, kroppens stressrespons, vårt behov av återhämtning och sömn så stärks vår förmåga att välja hur vi vill agera i större utsträckning.

Mindfulness och medveten närvaro hjälper oss att sätta gränser, lär oss lyssna på kroppen, inte blunda, tränga bort eller springa på. Detta är viktigt, inte minst för många kvinnor och mammor idag. En färsk rapport visar att 4 av 5 som drabbas av utmattning är kvinnor. 

Jag är utbildad och diplomerad steg 2 instruktör i mindfulness samt EMCC certifierad föräldra- och familjecoach via Familylab.se. Kunskap om medveten närvaro, ett coachande förhållningssätt och Jesper Juuls relationistiska syn på barn och familjer ger mig trygghet i arbetet framåt. 

Intresserad av föräldraskap, ledarskap & mindfulness?

Fyll i dina uppgifter så får du mitt inspirationsbrev med råd, tips och en och annan reflektion. 

 

Utbildning & erfarenhet

  • EMCC* certifierad Business- & ledarskapscoach -  Schill coaching AB Göteborg
  • EMCC* certifierad  Föräldra- & familjecoach - Family-Lab.se Göteborg
  • Conscious Parenting Mastery diploma - Dr Shefali Tsabary - Mindvalley
  • Steg 1 & 2 Diplomerad Mindfulnessinstruktör. Mindfulnesscenter AB
  • Pol Mag (Magister i statsvetenskap) - Lunds universitet
  • Fil Kand (Kandidat i Företagsekonomi) - Lunds universitet
  • Drygt 20 års erfarenhet av ledarskap och utveckling inom Bonnierkoncernen.

*European Mentoring & Coaching Council