FÖRÄLDRAR & FAMILJER

REFERENSER - FÖRÄLDRA- OCH FAMILJECOACHING

Hitta ditt självförtroende - lämna känslan av otillräcklighet 

Du skall kunna leva ditt liv fullt ut, medveten i din vardag. 

Det finns en felaktig föreställning - en myt - om att föräldraskap är något som skall "komma till oss naturligt" när vi får barn, då förväntas vi kunna allt. 

Det är från denna föreställning som känslan av otillräcklighet, skuld och ibland även skam kommer. Vi känner oss misslyckade som föräldrar när barnen inte lyder, inte lyssnar eller sätter sig på tvären. Men lika ofta kommer känslan när barnen är ledsna, saknar kompisar eller kanske har svårt i skolan.

Att bli förälder bjuder oss på en brant inlärningskurva och varje barn är unikt. Jag brukar säga "Att bli och vara förälder är som att resa utan karta."

Jag brinner för att hjälpa dig som förälder att hitta din inneboende trygghet och självförtroende i föräldraskapet. Vi lyfter bort känslan av otillräcklighet, som alltför ofta ligger som en blöt filt över vardagen. 

Coachar, föreläser och utbildar

Jag arbetar med att förmedla kunskap och inspiration via coaching, föreläsningar och kurser. Både i grupp och individuellt.

Jag har en Instagram-grupp Familjefamn där jag tar upp frågor kring livet i en familj och pratar öppet och med omtanke om varandra.

Bloggen med samma namn hittar du uppe i menyn. Den fördjupar sig i frågeställningar som jag brinner för och frågor som ni tar upp.

Sen har jag även FöräldraAkademin - Ett unikt program i personlig utveckling för föräldrar och vuxna i en familj. Programmet tar dig steg för steg - från uppgiven och vilsen till trygg och tålmodig i din föräldraroll. Öppnar för nya deltagare två gånger per år. 

Föräldra- & familjecoaching - skapar medvetenhet

Brottas du med hur mycket skärmtid och datorspelande som är ok? Är det mycket bråk mellan syskonen. Är ni vuxna oense om hur ni vill ha det i familjen? Auktoritärt vs curlande, eller finns det något annat alternativ?

Eller...

"Jag vill stärka mitt barns självkänsla." 

"Om inte jag tjatar så blir läxorna aldrig gjorda, ingenting blir gjort utan tjat, skall det behöva vara så?."

"Jag oroar mig hela tiden, både för saker här och nu och hur liv skall bli för dem."

"Jag saknar tålamod, vi bråkar hela tiden."

"Vi har fastnat i villkorande. Gör du inte detta, får du inte detta." osv.

När du läser detta väcks kanske frågor eller en känsla av igenkänning? Detta är vanliga frågor och funderingar som föräldrar hör av sig med och som vi arbetar med i coachingen.  

JAG VILL LÄSA MER OM FÖRÄLDRAAKADEMIN!

Marika Lundriksson
Man och ett barn på 6 år. 

"Förändringen som skett i mitt liv är att jag kan reflektera över många vardagssituationer/ utmaningar i föräldraskapet på ett helt nytt sätt.

Jag känner mig tryggare i rollen som förälder och jag har blivit medveten om mina egna värderingar och ärvda mönster. Även om det kan vara utmanande att ifrågasätta sina nuvarande tillvägagångssätt och mönster så är det väldigt nyttigt och lärorikt."

 

Maria Andersdotter
Familj: Son på 2,5 år  

"Jag är mer närvarande i det jag gör när jag umgås sonen, och jag tycker att det är roligt att vara med honom igen. Så stort tack för det! 

Jag upplever dig som en väldigt inkännande och omtänksam coach och utbildare, och jag tycker att jag har fått bra konkreta tips till de svårigheter jag har tagit upp."

Coachupplägg 8h (privatpersoner)

8 200,00 SEK
Coachupplägg 5h (privatpersoner)

5 500,00 SEK
Enstaka coachande samtal (privatpersoner)

1 200,00 SEK
BOKA ETT KOSTNADSFRITT SAMTAL

Ida och Mikael Stiller föräldrar till Sally och Maja -
Familjecoaching


 "Vi bestämde oss för att jobba med Malin då vi insåg att vi behövde coaching med vårt föräldraskap. Några av de frågor som vi valde att fokusera på var:

Hur stärker vi våra barns självkänsla? Hur får vi dem att lyssna på oss utan att muta? Hur får vi dem att inte känna konkurrens mellan varandra?

Malin hjälpte oss hitta svaren hos oss själva och guidade oss i rätt riktning. Vi insåg att att det är lätt att falla in i gamla rutiner och att bryta mönstret är svårt. Men med Malins verktyg och guidning har vi kommit en bra bit på väg och vi upplever att vår kommunikation med våra barn är mycket bättre. Vi har lättare för att tolka barnens signaler i ett tidigare skede vilket gör att många konflikter uteblir. Även om vi fortfarande har konflikter med våra barn så är vi idag en mycket mer harmonisk familj tack vare Malins hjälp. När vi hamnar i en svår situation brukar vi säga "Vad hade Malin sagt att vi skulle göra här?"

Vi är väldigt nöjda med Malin som familjecoach och kommer absolut att jobba med henne igen. Otroligt professionell i sitt bemötande och kunnig inom mindfulness och familjeliv."

Ständigt tillgänglig - ständigt splittrad

De senaste två decennierna har det varit en explosion av teknisk utveckling och innovation. Konstant informationsflöde, ständig tillgänglighet och eviga distraktioner. 

Vi har aldrig varit mindre närvarande i nuet än vad vi är idag. Vår uppmärksamhet är splittrad. Vår hjärna tvingas att bearbeta intryck i ett rasande tempo nästan hela vår vakna tid.  

Idag behöver vi i högre utsträckning ta eget ansvar för vår kropp och i synnerhet vår knopp. Vi måste se till att den får vad den behöver i form av vila, återhämtning, fysisk aktivitet och social gemenskap. Ingredienser som krävs för ett hälsosamt liv.

Vi får inte glömma bort att hjärnan är vår viktigaste resurs. 

HUR KAN JAG BLI MER NÄRVARANDE I VARDAGEN

Christel Jönsson mamma till Sixten och Matilda
Föräldracoaching


”Under coachingen hjälpte Malin mig att se mitt fina förhållande med mina barn. Jag fick även handfasta tips på hur vi ska hantera de väldigt svajiga tonårskänslorna. Malin hjälpte mig hitta rätt fokus inför mina studier. Malins mjuka bemötande och klarsynthet gör att man känner sig trygg och bekväm att lufta jobbiga känslor och oro som man ibland har som förälder. Jag ger familjecoachen Malin Söderberg mina varmaste rekommendationer.”

 

Skall du bli förälder?

Eller skall du bli mor- eller farförälder och vill ge bort en värdefull present eller gåva?

Jag erbjuder blivande föräldrar att sitta ner och prata om det kommande föräldraskapet. Att redan innan prata igenom vilket föräldraledarskap ni vill ha.


⭐️ Vilka egenskaper är viktiga för er?
⭐️ Hur skall det kännas att vara en del av er familj?

En vanlig utmaning för föräldrar, är att man inte riktigt pratat om detta. Många tänker ”vi tycker samma”. Men vi har alla olika erfarenheter och tempo.

Genom samtal och några övningar så kommer ni snart att ha en fin bild av hur ni vill ha det, ert ”team” kommer vara samspelt och ni kommer undvika många onödiga konflikter.

Låter det intressant? Skicka då in en intresseanmälan för föräldra- och familjecoaching. Så återkommer jag med mer information.

Erbjudande:
20% rabatt på ett samtal* 960 kr inkl moms (Ord: 1200 kr)
eller
Boka tre samtal - betala för två. 2400 kr inkl moms (Ord.pris: 3600 kr)

*Ett samtal är 60-90 minuter. Pris per timme.

Ger du bort detta som en present så ordnat jag med ett digitalt gåvobevis.

Trygga föräldrar och vuxna ger robusta barn

När du mår bra och känner dig trygg i ditt föräldraskap så får du energi och kraft att vara autentisk, närvarande och inlyssnande. Detta gäller alla vuxna i en familj, dig som partner, extramamma, bonuspappa, mormor, farfar osv det fungerar likadant. När du mår bra och känner dig trygg i dig själv, då finns du också där för barnen. 

Ser dem, lyssnar på dem och tar dem på allvar. 

Detta ger oss robusta och stabila barn som är trygga och starka i sin självkänsla och sin integritet. När vi mår bra ger det ringar på vattnet. Vi behöver trygga barn och trygga föräldrar i vårt samhälle idag. 

Inlägg från bloggen Familjefamn

Säg nej - och stärk ditt barn på samma gång

Sluta med napp - vad kan vi tänka på?

Dags att börja träna på att använda pottan?

Inspirationsbrev om föräldraskap, ledarskap och medveten närvaro.

Läs och ta del av tips, reflektioner och vardagsutmaningar, tar upp aktuella frågor och funderingar kring föräldraskap, ledarskap och medveten närvaro.