- för mer tålamod och stärkt självkänsla

Ett unikt program i personlig utveckling för föräldrar och vuxna i en familj. Programmet tar dig steg för steg - från uppgiven och vilsen till trygg och tålmodig i din föräldraroll.

FöräldraAkademin är för dig som...

📣 Vill hitta balans i livet
- mellan familj, arbete och värdefull egentid. Du längtar efter energin som gör att du känner att du kan vara närvarande för andra, men framför allt för dig själv.

📣 Längtar efter mer tålamod
- ett tålamod som varar, som du kan luta dig mot i utmanande stunder. Du vill kunna hantera stora känslor, syskonbråk och andra situationer då utmaningarna i föräldraskapet känns överväldigande. Du strävar efter att skapa en relation som stärker, där ni tillsammans kan växa.

📣 Vill känna dig trygg och energifylld i din föräldraroll. 
Du längtar efter att njuta mer av din familj och dina barn - inte känna att du konstant kämpar? Du söker verktyg och insikter för att kunna omfamna din föräldraroll med lugn och tillförsikt. 

I slutet av detta program kommer du veta:

 • Vad du kan göra för att dina barn skall växa upp med en realistisk och hyggligt nyanserad självkänsla
 • Vilka regler och gränser som underlättar ert liv och som fyller ett syfte.
 • Du kommer att ha en medvetenhet kring ansvarsfördelning, naturliga konsekvenser och fejkade straff.
 • Insikt kring hur du kan hantera och se på olika utvecklingsfaser.
 • Medvetenhet kring ärvda mönster och personliga triggers. 
 • Hur du kan träna upp din medvetenhet, din resilience, motståndskraft och tålamod.

Boka ditt deltagande på FöräldraAkademin redan idag!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

Programmet ger dig

Kort genomgång av varje modul

Sandra Wallman

Familj: Särbo och tre barn 18, 15 & 5 år

"Jag har gått från sönderstressad mamma till en mer närvarande mamma som får vardagen att fungera bättre (. . .) Jag har fått mer tålamod och har lärt mig att se barnen mer med andra ögon.

Innan upplevde jag ett kaos där barnen aldrig lyssnade på mig. Men nu har jag insett att jag aldrig var närvarande och inte lyssnade på dem. (. . .)

Malin du är en väldigt bra coach. Du är så pedagogisk, lugn och empatisk. Du utstrålar ett lugn som också smittar av sig på mig. Det känns så personligt i kontakten med dig.

Om jag hade fått önskat något i denna värld hade det varit att alla föräldrar i världen fick denna möjlighet till kunskap. Jag tror det skulle hjälpa många familjer att ändra sitt tankesätt och kanske hade vi fått lite mindre trasiga barn som växer upp.

Jag vill rikta ett stort tack. Din kunskap och ditt coachande har hjälpt oss att förändra tankemönstret i vår familj. Vi har långt kvar men vi kommer att nå målet tillsammans. ❤️"

Du förstår vikten av att bli sedd och lyssnad på som barn men märker hur vardagen äter upp både tålamod och goda intentioner redan till frukost.

1

"Jag orkar inte, hur jag än gör så blir det fel".

Är jag för sträng eller för slapp? Har jag för hårda regler eller är jag för dålig på detta med konsekvenser?

Lämna osäkerhet och uppgivenhet - hitta hem i ditt föräldraledarskap!

2

"Jag räcker inte till!"

Alla ber om min uppmärksamhet och känslan av otillräcklighet växer för varje dag och i takt med det sjunker tålamodet.

Slut på känsla av otillräcklighet - dags att förändra!

3

"Allt vi gör slutar i bråk och tjafs."

Vi vuxna är oense om hur vi ska "uppfostra". Är det inte mellan syskonen så blir det tjafs mellan oss vuxna när vi har olika uppfattning om hur vi skall lösa saker. Det känns som en ond cirkel.

Bort med onödig frustration - hitta vägen framåt!

Anmäl dig till FöräldraAkademin redan idag!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

DESSUTOM BONUSAR!

BONUS 1

7 Veckor coachingsessions och  Q&A i FöräldraAkademins FB-grupp

Träffa mig tillsammans med de andra deltagarna varje vecka på Zoom - du får coaching, tips och motivation. Jag ser till att du får svar på dina frågor så att du kan gå vidare med tydlighet och självförtroende.

Vi kommer samtala vi kring de senaste lektionerna och du får möjlighet att ställa frågor. Vi delar insikter, framsteg, tar upp vardagliga problem och funderingar – på ett sätt som stärker magneten i din kompass. 

Missar du något tillfälle kan du alltid se våra coachingsessions i efterhand i vår privata Facebookgrupp enbart för deltagare. 

(Värde: 6730 kr)

BONUS 2

1 års tillgång till FöräldraAkademins FB-grupp

Nu är det slut på att känna sig ensam och uppgiven. Vi har en aktiv och stödjande Facebookgrupp med andra engagerade deltagare. Här får du snabba svar på dina frågor. Inte bara under programmets 7 veckor utan under ett helt år framöver finns jag där och stöttar dig framåt. Vi håller i tillsammans.

(Värde: 3540 kr)

BONUS 3

Föreläsning och samtal om skola, vardag och barn och unga med NPF-diagnos och särskilda behov.


Karin Chaikiat Sjödin och Malin Söderberg föreläser och samtalar kring barn och unga som behöver det där lilla extra. Några har NPF-diagnos andra har det svårt i vardagen med exempelvis skola och aktiviteter.

Hur vi kan bemöta, hantera, förstå och ligga steget före? Hur kan vi på bästa sätt stötta våra unga? Hur kan vi tänka kring krav och stöd?

Karin Chaikiat Sjödin är legitimerad lärare, familje- och föräldracoach med mångårig erfarenhet av barn och unga med NPF både privat och professionellt. Just nu arbetar hon med elever i grundskolan som behöver det där lilla extra.

(Värde: 1995 kr)

BONUS 4

En  värdefull föreläsning om livet i och kring en bonusfamilj

Föreläsningen tar upp några vanliga utmaningar i och kring bonusfamiljen och vad som kan vara bra att tänka på både för förälder, bonusförälder och anhöriga.

Med Stina och Thomas - en samtalsterapeut och en bonusfamiljscoach som tillsammans driver Familjeträdet. 

(Värde: 1995 kr)

BONUS 5

Mindfulnessövningar anpassade till barn och unga.

Specialproducerade ljudfiler med mindfulnessövningar anpassade för barn (5-11 år) och för unga (12-18 år). Skapade av Åsa Chaikiat Ståhl och Karin Chaikiat Sjödin, skolläkare tillika lärare och mindfulnessinstruktörer. 

Genom att tidigt möta mindfulnessövningar som dessa, får barnen och ungdomarna verktyg för självkännedom, stressreducering och ökad självkänsla som de kan ha med sig genom hela livet.

(Värde: 498 kr)


Viktigt förtydligande!

Jag vill vara tydlig med att, även om jag pratar om föräldrar, så inkluderar jag alla vuxna i barnens liv, alla som vill och önskar vara närvarande och inlyssnande. Detta är för plastmammor och gummipappor, far- och morföräldrar, partners och vuxna syskon.

Marie Östberg

Familj: Sambo, 10 årig son samt två vuxna bonusbarn


"Jag är så himla nöjd med dig och FöräldraAkademin. Värt varenda krona och dubbelt upp. Jag har gått hos en föräldracoach många gånger, och jag kan avboka henne nu.

Det mesta får sitt svar genom att lyssna på dina moduler. Att dessutom få vara med och ställa frågor i Q&A är guld värt. Du har alltid bra, tydliga och konkreta svar, och ofta med bra exempel från verkligheten. (. . .)

Efter att ha lyssnat på alla moduler och alla Q&A (vissa live och vissa i efterhand) känner jag mig faktiskt lugnare och tryggare i min föräldraroll. Jag trodde aldrig att det skulle ge mig så mycket att vara med som det gjort. Jag är så glad för min sons skull, han har fått en lugnare mamma.

Ja, det blev ju inte så mycket förbättringstips här, för jag har inga. Högsta betyg till dig som föreläsare och till hela upplägget!"

Boka ditt deltagande på FöräldraAkademin redan idag!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

När du väljer att boka FöräldraAkademin får du:

(Värde 8 895 kr)

 • 6 träningsmoduler - som tar dig steg för steg enligt ett beprövat upplägg mot ett medvetet coachande föräldraskap med mer tålamod och färre konflikter.
 • Video lektioner - varje modul består av 3-4 lektioner à 15-25 minuter. Fyllda med kunskap, konkreta verktyg, tips & övningar till dig.
 • Worksheets - till varje lektion finns ett unikt arbetsmaterial som hjälper dig att träna, öva och reflektera. Du gör allt i din egen takt.
 • Digital föräldradagbok - ingår i programmet, för att du skall kunna följa din utveckling.  
 • Mindfulnesstest erbjuds i början och i slutet av programmet. 
 • Stresstest erbjuds för dig som önskar i början efter avslutat program. 

Testen är inte till för att göra värdering eller bedömning utan används för att läsa av eventuell förflyttning. 

Jag vill boka min plats i FöräldraAkademin!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

"När jag tidigare läst böcker om föräldraskap och barnuppfostran har jag alltid fått ett sting av dåligt samvete, att jag borde vetat bättre, borde gjort annorlunda. Men under den här kursen har ditt ickedömande sätt och att jag känt din medkänsla gjort att jag känner mig inspirerad och jag känner glädje i att försöka förändra."

Anna - Deltagare i FöräldraAkademin 2022
Familj: Dotter 6,5 år.

"Malin har hjälpt mig att utvecklas som föräldrar. Jag upplever ett större lugn och känner mig tryggare som förälder. Jag har fått en massa nya kunskaper och insikter. På ett strukturerat och uppmuntrande vis har Malin tagit oss igenom modul för modul. Det har varit ett omfattande och gediget material som jag kommer fortsätta arbeta med när kursen är slut. Malin är en mycket professionell, kunnig och generös coach som jag varmt kan rekommendera."

Deltagare 2022
Familj: Man och två barn på 6 och 5 år.

OM DU SKULLE ÅNGRA DIG...

Jag erbjuder en "pengarna tillbaka garanti". FöräldraAkademin är för föräldrar och vuxna som är redo att skapa förändring, som kommer göra jobbet och då också märka resultat.

Hör av dig inom 14 dagar från köp så får du pengarna tillbaka. Det skall kännas rätt och lätt att ta steget :-)

Vanliga frågor

När du väljer att boka FöräldraAkademin får du:

- 6 träningsmoduler - tar dig steg för steg enligt ett beprövat upplägg mot ett medvetet coachande föräldraskap med mer tålamod och färre konflikter.

Video lektioner - varje modul består av 3-4 lektioner à 15-25 minuter. Fyllda med kunskap, konkreta verktyg, tips & övningar till dig.

- Worksheets - finns till varje lektion ett unikt arbetsmaterial som hjälper dig att träna, öva och reflektera.

- Digital föräldradagbok - ingår i programmet, för att du skall kunna följa din utveckling.


- Mindfulnesstest erbjuds i början och i slutet av programmet.

- Stresstest för dig som önskar i början och sen efter avslutat program. 

BONUSAR 

Bonus 1
 

7 Veckor coachingsessions och  Q&A 

Träffa mig tillsammans med de andra deltagarna varje vecka på Zoom - du får coaching, tips och motivation. 

(Värde: 6730 kr)

 

BONUS 2

Föreläsning och samtal om skola, vardag och barn och unga med NPF-diagnos och särskilda behov.

Karin Chaikiat Sjödin legitimerad lärare och familje- och föräldracoach med mångårig erfarenhet av skolans värld. (Värde: 1995 kr)

 

BONUS 3
Föreläsning om livet i en bonusfamilj - med efterföljande frågestund.

Med Stina och Thomas - en samtalsterapeut och en bonusfamiljscoach - som tillsammans driver Familjeträdet. (Värde: 1995 kr)

BONUS 4

Mindfulnessövningar anpassade till barn och unga.

Specialproducerade ljudfiler med mindfulnessövningar anpassade för barn (5-11 år) och för unga (12-18 år).

Skapade av Åsa Chaikiat Ståhl och Karin Chaikiat Sjödin, skolläkare tillika lärare och mindfulnessinstruktörer. (Värde: 498 kr)

Dessutom spelas allt in och sparas i vår FB-grupp och den har du tillgång till i ett helt år.

När du köpt FöräldraAkademin så har du det kvar så länge du önskar. Du går igenom programmet i din egen takt. Allt material sparas, även våra coachingsamtal och Q&As. Så även om du inte kan vara med så går det bra att skicka in frågor i förväg. Upplägget är optimerat för att fungera i en vardag med familj.

Jag hoppas att du skall kunna ha nytta av detta länge framöver. Du kan komma tillbaka när barnen blir större och repetera och reflektera. 

Du ansvarar för att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade.

Föräldraakademin bygger på 6 moduler. De släpps en i taget. Mellan modul 2-3 ligger en fri vecka, utan modulsläpp, för att de som önskar skall kunna komma ikapp. Så från början till slut är det 7 veckor.

Varje lektion är ca 15-25 minuter video. Därefter är det fri "arbetstid" för dig. Det är väldigt individuellt hur mycket tid man behöver.

Upplägget är dock sådant att du skall kunna träna, reflektera och öva i en vanlig vardag med allt vad det innebär. 

Föräldraakademin kommer att i längden ge dig tid. Du kommer att få en vardag som löper på med färre konflikter och mer tålamod.

Men jag hör vad du säger. Du skall inte pressa dig själv, det är viktigt att du tar detta i din egen takt. Därför finns allt kvar.

Du kan göra detta helt i din egen takt. Alla moduler och allt arbetsmaterial finns kvar. Alla mina livesändningar sparas i Fb-gruppen och samma sak med den liveföreläsningar och samtal som ingår som bonus. 

Det är en investering och det har jag full respekt för. Fundera på var du är idag.

Men det är också viktigt att fundera över vad skulle det vara värt att få en vardag med större lugn och tålamod. Mindre känsla av otillräcklighet, färre onödiga och energidränerande bråk.

Trygghet i den du vill vara som förälder, och insikt i hur du på bästa sätt kan stötta ditt och dina barn. Detta är inte ett program som skapar skillnad bara nu dessa veckor, du får med dig kunskap och insikter som kommer stärka din relation till dina barn livet ut.

Investeringen ligger på ca 130 kr i veckan? Då kan du skapa den där förändringen som du längtar efter.

Jag vet att vi är många som har en tajt budget och därför erbjuder jag delbetalning på 6 månader. Jag hoppas att du känner att det är möjligt att investera det i dig själv och din familj.

Men självklart om du vänder på varje krona idag och har svårt att få det att gå runt då hoppas jag att du får vind i seglen och att du kan komma med oss nästa gång det är dags att öppna upp för anmälningar till Föräldraakademin. 

OM det finns något annat sätt eller upplägg som du önskar så är du självklart välkommen att höra av dig så ser vi om det går att lösa. Då mailar du [email protected] skriv FöräldraAkademin i ämnesraden. 

Programmet startar nästa gång den 16 oktober 2023, då släpps den första modulen. 

Pågår under 6 veckor + en frivecka = 7 totalt.

Om du följer upplägget live så är du i mål i början av december, lagom till Jul och ledighet. Men som sagt du tar det i din egen takt. 

Du kan boka nu och sen gå igenom programmet i lugn och ro, det är flera i din sits så du är inte ensam, jag finns i FB-gruppen och svarar på frågor när de dyler upp. 

Boka ditt deltagande på FöräldraAkademin redan idag!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

Bli den trygga och energifyllda föräldern du vill vara!

Hjälp dina barn att utvecklas till självständiga, kritiskt tänkande människor som kan välja med integritet och inte låter sig domineras, kuvas eller förföras?

Som mamma förstår jag att det är svårt ibland

Jag vet hur det känns att vara  frustrerad, förtvivlad, kraftlös och uppgiven.

Med känslan att man provat allt, att man borde kunna bättre, borde kunna lösa, borde veta... 

Men jag har ett tydligt upplägg - ett recept som fungerar som min kompass i vardagen. När jag utmanas och tålamodet tryter - det gör det även för mig ibland - då vet jag ofta vad jag behöver göra.

Alla vuxna är olika och alla barn är olika, FöräldraAkademin ser till att du hittar din kompass. Jag är med dig steg för steg. 

"Jag deltog på en föreläsning som Malin höll om föräldraskapet. Den genomfördes digitalt på grund av corona men Malin nådde verkligen ut till oss ändå med sitt engagemang och sin närvaro. På ett inspirerande och pedagogiskt sätt förmedlade hon kunskap och bra tips som jag kunde ha användning av i min vardag direkt. Tack Malin!"


Deltagare på en av mina föreläsningar för föräldrar

"Mycket bra! Malin berör precis de punkter som är grundbultarna i familjerelationen (ja i alla möten) och på ett sätt som inte gör föräldrarna skuldmedvetna utan ger tips för att komma framåt."


Deltagare på en av mina föreläsningar för föräldrar

"Efter din föreläsning så testade vi att hantera en situation med vår tjej som är 11 med fokus på hennes känslor istället för att reagera på det hon sa, vilken skillnad! Det blev mycket bättre. "


Deltagare på en av mina föreläsningar för föräldrar

"Väldigt bra föreläsning om ett ämne som nästan ibland nästan känns lite skambelagt, att man faktiskt som förälder inte kan allt och behöver hjälp och utbyte av erfarenheter gällande föräldraskap. "


Deltagare på en av mina föreläsningar för föräldrar

Jag heter Malin Söderberg

Som vuxen förstår jag betydelsen av att ha fått växa upp i en familj med vuxna som sett, lyssnat och tagit mig på allvar.

Min egen erfarenhet av att vara mamma, extra mamma - av att skiljas och flytta ihop, småbarnsår och tonårsutmaningar, livets upp och nedförsbackar är väldigt värdefull.

Detta samlat med yrkeserfarenhet och utbildningar gör att jag brinner för föräldrar och familjer. 

Som certifierad coach och utbildare hjälper jag dig som förälder och vuxen att hitta din inneboende trygghet och barn och vuxna att kommunicera och förstå varandra bättre. 

När vi vuxna mår bra och känner oss trygga i oss själva får vi energi och kraft att vara närvarande och inlyssnande. Detta ger oss robusta, stabila barn som är trygga och starka i sin självkänsla och integritet. Vi behöver trygga och robusta barn och vuxna i vårt samhälle idag. Därför brinner jag för mitt arbete - att nå ut till så många som möjligt - så att fler skall få njuta och leva fullt ut. 

På bilden ser du min yngste son Henry som nu blivit 6 år, i familjen finns också min äldste son Gustav på 20 år, min man Håkan och vår Marockanska Dabbagam Grace som just nu bor hos min mamma.

Modul 1

STANNA UPP BLI MEDVETEN


MER MEDVETNA BESLUT 

Vi tar avstamp i nuläget och bäddar för kommande förändringar. Vi kommer att ta reda på hur ditt livshjul rullar just nu. Vad är det som gör resan skumpig och ojämn?

När uppstår konflikter och tålamodsprövande stunder och hur känns det?

Du får lära dig en modell - ett verktyg - som kommer hjälpa dig att gå från att vara reaktiv till att vara mer närvarande. Du kommer att fatta mer medvetna beslut.

Vi tittar på vad du kan göra för att öka din motståndskraft i utmanande situationer. 

Du kommer att ha stannat upp blivit mer medveten, ha gjort en nulägesanalys på livet.

Modul 2

FÖRÄLDRASKAP VAD ÄR DET?


VI AVLIVAR EN MYT & DU FUNDERAR KRING VILKEN FÖRÄLDER DU VILL VARA 

Vad motiverar dig att arbeta med föräldraskapet? Vi behåller målet i sikte.

Vi avlivar en myt kring föräldraskapet och du lyfter blicken mot hur du vill att det skall upplevas att vara en del av din familj. 

Vi pratar om olika former av uppfostran och föräldraskap och på viket sätt det påverkar dig idag.

Ett relationistiskt förhållningssätt vad betyder det i föräldraskapet?

Medvetenhet kring ärvda mönster och personliga triggers.

Hur kan våra värderingar fungera som stora uppblåsbara "sumobrottare"?

Få trygghet i gränssättning.

Modul 3

UTVECKLING & BETEENDEN


HJÄRNANS  UTVECKLING & OLIKA FASER

Ökad kunskap kring hjärnans utveckling.

Förståelse för barns utveckling och vilken effekt det kan ha på deras beteende.

Hur kan du med ökad medvetenhet bemöta ditt barn på ett sätt som stärker er relation.

Insikt kring hur du kan hantera och se på olika utvecklingsfaser.

Ökad förståelse för orsakssamband.

Tobias

Familj: Fru och tre barn

 "Att gå en kurs som denna med sin partner, om man tar sig tiden att faktiskt diskutera uppgifterna med varandra är guld värt.

Att tillsammans diskutera och bygga det föräldrateam man är baserat på uppgifterna är väldigt värdefullt. Ett exempel på det är "livshjulet" där man går igenom olika aspekter av livet.

En sak jag tar med mig är SOAS, dvs att stanna upp och reflektera innan jag agerar (lättare sagt än gjort!). En annan sak är att vara nyfiken. Att vara en detektiv och göra djupdykningar i att försöka förstå sina barn.

Det funkar superbra med videomodulerna, och sen tillhörande uppgifter

Fantastiskt mycket material och många uppgifter att göra."

Modul 4

ATT FÖRSTÅ DITT BARN GENOM OLIKA SINNEN


FÖRSTÅR OLIKA SINNEN OCH HUR DE PÅVERKAR OSS 

Du kommer att få fördjupad förståelse för ditt barn. Hur kan kunskap om våra olika sinnen hjälpa oss när vi vill förstå ett för oss kanske "problematiskt" beteende?

Du kommer att ha reflekterat kring högkänslighet.

Veta mer om vad ditt barn behöver för att må och fungera väl.

Kunskap kring energikällor, balans och återhämtning

Modul 5

TRYGGA OCH ROBUSTA BARN 


STÄRKER DITT BARNS INTEGRITET OCH SJÄLVKÄNSLA  

Du kommer att ha koll på integritet och självkänsla - och hur du stärker den. 

Tydligare uppfattning kring lagom-, socialt- och personligt ansvar. Hur gör du för att "slippa" turbouppfostra din tonåring?

Du kommer att ha konkreta exempel från verkligheten som guidar dig framåt. 

Modul 6

MEDVETET COACHANDE FÖRÄLDRASKAP  


BYGGER ETT FÖRÄLDRASKAP PÅ ÖPPENHET OCH NYFIKENHET

Vi pratar om hur ett relationistiskt synsätt, där likvärdighet, respekt och nyfikenhet lägger grunden för ett coachande föräldraskap.

Med ökad medvetenhet och verktyg som gör det möjligt att reflektera och vara i stunden utforskar vi vanliga situationer. Hur agerar vi och hur vill vi hantera dem?

Vi pratar om rädslor, både dina, barnens och hur de påverkar oss.

Vikten av att använda ett personligt språk när vi pratar - JAG-språk.

Vad innebär det att vara en känslo- och behovsdetektiv och hur hjälper det oss i utmanande situationer att inte "svälja betet".

Boka ditt deltagande på FöräldraAkademin redan idag!

6 MÅNADS-BETALNINGAR À

1 256 KR

BOKA NU!

ENGÅNGSBETALNING À

6 850 kr

BOKA NU!

Tidigare deltagare om FöräldraAkademin

Klicka på bilderna för att läsa fler och fullständiga omdömen och recensioner.

Känner du igen dig?

Som en del i mitt arbete med detta föräldraprogram så gjorde jag djupintervjuer och en stor enkät. Här är några av de svar jag fick på frågan "Vad utmanar dig mest i ditt föräldraskap". Jag delar några svar här (anonymiserade).

"Jag orkar inte allt tjat & gnäll? Jag säger "nej du får glass efter middagen". Men ändå så tjatas det och till slut tappar jag den pedagogiska sidan...och sen kommer skuldkänslorna. "


"Att bygga självkänslan hos mina barn. Ge dem kraft, mod och ork att göra val utan att påverkas av andra vuxna/kompisar. Samtidigt oroar jag mig för dem och vågar inte riktigt känna tillit och det vet jag att de märker, det är det vi bråkar om."


"Jag vet inte hur jag skall hantera mitt barns stora känslor. De leder till vredesutbrott och det är lätt att bli själv arg och irriterad vilket bara gör saken bara värre. "


"Jag försöker vara konsekvent och sätta gränser men det är såå svårt när jag är trött, stressad och ensam med barnen. Jag vill ju lyfta barnen och stärka deras självkänsla. Uppmuntra bra beteende istället för att bli arg och reagera på det jag tycker är dåligt beteende. Det känns som en ond cirkel. "


"Sätter jag rätt gränser? Hur hittar jag balansen mellan att curla och ge ansvar och skapa självförtroende. Att finnas till och samtidigt våga släppa dem. "


"Jag känner inte att jag räcker till. Jag är trött och uppgiven, jag är inte den mamma till mina barn som jag vill vara. Jag är fast i ett ekorrhjul."


"Jag känner mig frustrerad och vilsen, i ett vardagspussel med stress och tjat från morgon till kväll. Att hantera olika situationer såsom trots och utvecklingsfaser. Att se barnet men samtidigt sätta gränser och kunna hantera sig själv "


"Känner att vi fastnat i villkorande. Gör du detta så får du en glass. Eller om du inte gör läxan nu så blir det ingen ipad sen. Allt handlar om villkorande. Så vill jag inte ha det. "


Sara Lindskog 

Familj: Sambo och två barn, 8 och 5 år. 

"Jag tycker att du är fantastisk!! Du har ett härligt lugn i dina föreläsningar och du beskriver situationer så att man förstår och har väldigt bra exempel. Jag har läst några barnpsykologi böcker och även pratat med en barnpsykolog (. . .) så "jag vet vad man ska och inte ska göra" men det blir mer praktiskt när man lyssnar på dig och jag har fått ett annat perspektiv.

Upplägget på denna föräldrautbildning är briljant för det rör alla skeden och grundar sig i hur man själv vill vara som förälder.


Den största förändringen som jag har gjort är att se situationen ur barnets perspektiv i stället för mitt eget. Det bidrar till att jag inte blir lika irriterad och frustrerad. Här är ditt exempel om när din son hade hittat en chokladpeng klockren! (. . .)

Men återigen tusen tack Malin, alla föräldrar borde gå Föräldrarakademin!!

FÖR FLER OMDÖMEN - KLICKA HÄR!

Du förtjänar...

...att njuta mer av ditt föräldraskap än vad du oroar för det.