Kunskap om klimakteriet - en del av er HR-strategi

Bjud in er personal till ett givande webinar!

VI ÄR INTRESSERADE!

En satsning på både medarbetare och resultat. 


Här har du som arbetsgivare möjlighet att skapa värde för individ, team och organisation. För visst är det så, att när vi mår bra - gör vi bra? När stressnivåerna sjunker ökar kreativiteten och med det kommer förbättrade resultat.

Alla kvinnor kommer att gå igenom klimakteriet. Hela 75% får symtom, 30% får svåra symptom.

Många vet inte vilka symtom som har med klimakteriet att göra utan försöker bara härda ut. Och dessutom kommer de ofta smygande. Med kunskap ökar möjligheterna att fatta rätt beslut och vi kan stötta vänner och kollegor. 

Nästan en tredjedel av de tillfrågade kvinnorna i en brittisk undersökning sa att de hade blivit sjukskrivna pga sina symtom, men endast en fjärdedel av dessa berättade för sin chef den verkliga orsaken till sin frånvaro. Undersökningen uppskattar att nästan en miljon kvinnor har lämnat sina jobb på grund av klimakteriebesvär.*

Jag har bestämt mig för att vara med och skapa förändring, utbilda, informera och coacha - det finns förändringar vi kan göra för att må bättre, men då måste vi sprida kunskap och information.

*Brittisk undersökning av Bupa & CIPD, 2019

VI ÄR INTRESSERADE!

Erica Fahlin

Human Resource Director KåKå Goups 


"I går fick Affärskvinnor Öresund besök av Malin Söderberg, en professionell föreläsare, utbildare och coach.


Under kvällen samlades en grupp ambitiösa kvinnor mitt i sina karriärer för att lära sig om hur klimakteriet kan påverka vårt välmående, hälsa och prestation. Istället för att ignorera eller pressa oss själva när vi upplever konstiga symptom, blir det viktigt att vara proaktiva och lära oss mer om vad som händer i kroppen så att vi kan hjälpa den att fortsätta må bra.

Malin delade med sig av mycket kunskap och gav oss värdefulla tips! Det är faktiskt en arbetsmiljöfråga att förstå klimakteriet och dess påverkan på våra medarbetare. Vi behöver öka vår kunskap för att kunna stödja dem på bästa sätt och undvika sjukskrivningar.

Vi kan varmt rekommendera Malin Söderberg!"

Tidigare deltagare efter webinaret 


"Intressant, lärorikt och inspirerande- så mycket jag inte visste, fick med mig bra kunskap och handfasta tips!"


"Fick bekräftelse på vissa saker som gör att jag förstår att jag ”inte är konstig” som mår som jag gör. Samt tipsen var bra."

"Så skönt att få bekräftat att fler går igenom detta ”kaos” av känslor och funderingar och inte minst att symptomen är så många fler än dom vallningar och humörsvängningar man hör om."

Inkludera kunskap kring klimakteriet som en del av er arbetsplats välfärdsstrategi


Klimakteriet är en naturlig livsfas som kvinnor genomgår, och det kan upplevas som en privat angelägenhet. Men låt oss reflektera över hur det påverkar arbetsplatsen och varför varje företag bör överväga att inkludera detta som en del av arbetsplatsens välfärdsstrategi.

Genom att skapa medvetenhet och stöd kring klimakteriet på arbetsplatsen visar ni att ni bryr er om era medarbetares välmående och strävar efter att skapa en inkluderande arbetsplats.


När kvinnor känner att deras arbetsgivare och kollegor förstår och stöttar dem under denna livsfas, ökar engagemanget och trivseln. Minskad stress och en ökad känsla av stöd kan leda till ökad produktivitet och minskad sjukfrånvaro. 


Ni som företag har en möjlighet att vara föregångare inom detta område och skapa en arbetskultur där öppen dialog och förståelse för alla livsstadier är normen. Det skapar en miljö där medarbetare känner sig bekväma att vara sig själva och kan fokusera på sitt arbete med fullt engagemang.

Att inkludera klimakteriehantering som en del av företagets HR-strategi är inte bara en investering i individernas välmående utan även en investering i företagets framtid.

Ett företag som är medvetet om och stödjer sina anställdas olika livsfaser skapar en positiv och hållbar arbetsplats.

VI ÄR INTRESSERADE!

KORTFATTAD INFORMATION


Tid
: Webinar 1,5h

Antal deltagare
: Upp till 500 deltagare/webinar

Material
: Sammanställning med råd & tips skickas ut dagen efter.

Prisexempel
25 deltagare 9 260 kr
50 deltagare 14 750 kr 
100 deltagare 23 700

Alla priser är exklusive moms och avser onlinewebinar. 

1 miljon kvinnor befinner sig i klimakteriet - många mitt i karriären


En period som kan pågå i ca 5 år! Med symtom som:
- Hjärndimma
- Oro/Ångest
- Sömnproblem
- Sänkt självförtroende
- Koncentrationssvårigheter
- Hjärtklappning

Tänk hur det påverkar både individ, arbetsgrupper och företag. Tänk vilken kraft vi går miste om och så mycket onödigt lidande som genomlids. Hur det påverkar kreativitet, arbetsmiljö, sjukskrivningar och effektivitet. 

Av de 42 591 personer som i december 2022 var sjukskrivna på grund av stress var 33 459 kvinnor, motsvarande 79 procent.

Jag heter Malin Söderberg

I mitt arbete som Business- och ledarskapscoach och utbildare träffar jag ofta kvinnor mitt i livet, mitt i karriären, mitt i familjelivet. Det syns sällan på utsidan men när vi börjar samtala kommer det fram - de känner sig nedstämda, energilösa - nästan uppgivna. De längtar efter sitt "gamla" glada & pigga jag? 

För många högpresterande kvinnor som är vana att lösa de utmaningar som uppstår börjar nu en "kamp mot kropp och knopp". Kvinnor börjar pressa sig själva än mer och det blir en negativ och nedåtgående spiral. 

Jag är Certifierad Stark genom klimakteriet coach Steg 2
- med kunskap att stödja och stärka kvinnor att hitta en hållbar livsstil. 

Du når mig på
[email protected]
0704 66 38 05
Ser fram emot att höra av dig!

VI ÄR INTRESSERADE - VI SATSAR PÅ VÅR PERSONAL!